Sendesnudo en Cabo las Huertas y mar de sombrillas en el Carabassí – 15 de julio de 2023 / «Sendesnudo» en Cap de l’Horta i mar d’ombrel·les en el Carabassí – 15 de juliol de 2023

Activitat oberta a simpatitzants / Actividad abierta a simpatizantes

Cap de l’Horta / Cabo de las Huertas

Què fantàstic record veure, en el Dia Internacional del Naturisme a la platja de Cullera, totes aqueixes ombrel·les d’ANVA! Sens dubte la “marea verda” ens va donar notorietat, ens va visibilitzar com a col·lectiu i segur va estar present en alguna conversa en la platja.

I, en l’activitat de juliol, anem a repetir-ho!!! El dia 15 de juliol, vos convoquem a una activitat en la que combinarem activitat lúdica i presència associativa en dos dels espais més emblemàtics d’Alacant: el Cap de l’Horta i la platja del Carabassí.

Començarem en la Cala Palmera del Cap de l’Horta, sens dubte, un lloc emblemàtic i històric quant al nudisme a Alacant. Encara que ha patit molt la pressió urbanística, encara ofereix bells racons naturals relativament «verges», que sens dubte bé mereixen una exploració i experimentar la meravellosa sensació de gaudir-los en nuesa. Recórrer el cap nus és un autèntic plaer que ofereix constants oportunitats de refrescar-se en la mar. Partint de la cala Palmera, explorarem la resta de cales, com la dels Jueus o la de Cantalars. El Cap es configura de nombroses terrasses naturals de roca que es retallen bruscament sobre una mar d’aigües cristal·lines.

Però, també és necessari afegir que gaudir de la bellesa d’aquest lloc té el seu peatge, perquè la ruta transcorre entre roques (un calçat tancat d’aigua és molt necessari), no té zones d’ombra (una gorra també és necessària) i l’eixida de l’aigua pot, en alguns punts, comportar una certa dificultat. Però és compensat per a possibilitat de fer snorkel (porta’t les teues ulleres de bussejar), i l’oportunitat de descobrir el seu més impressionant secret: centenars de peixos nadant entre les prades de posidònia en diferents moment de la ruta.

Posteriorment, ens traslladarem a la platja del Carabassí, un dels millors arenals de la província d’Alacant en un entorn natural d’especial importància ecològica. Platja àmplia, d’arena fina daurada i aigües generalment netes i transparents. La seua tradició nudista està ben consolidada en l’actualitat, sent ideal per a gaudir-la sense roba. Existeix un aparcament ampli i l’accés a la platja es realitza per una passarel·la de fusta d’aproximadament 1 km de longitud, amb una recompensa: una platja neta, natural, d’arena daurada i un entorn increïble lliure d’asfalt.

El programa és el següent:

11.00 h. «Sendesnudo» pel Cap de l’Horta. Lloc de trobada: cala Palmera.

13.00 h. Eixida en cotxes particulars cap a la platja del Carabassí.

14.00 h. Platja del Carabassí. Menjar de pa i porta (cadascú menja el que porte); com és costum, ANVA oferirà la beguda.

Fitxa tècnica

Activitat gratuïta per a socis.

Activitat oberta a simpatitzants.

Cada soci porta el seu esmorzar i menjar.

Material suggerit: ombrel·la ANVA, calçat d’aigua tancat, protecció solar, gorra, motxilla, ulleres de snorkel.

Termini d’inscripció: fins al dilluns 9 de juliol.

 

Accés a la platja del Carabassí / Acceso a la playa del Carabassí

 

¡Qué fantástico recuerdo ver, en el Día Internacional del Naturismo en la playa de Cullera, todas esas sombrillas de ANVA! Sin duda la “marea verde” nos dio notoriedad, nos visibilizó como colectivo y seguro estuvo presente en alguna conversación playera.

Y, en la actividad de julio, ¡¡¡vamos a repetirlo!!! El día 15 de julio, os convocamos a una actividad en la que combinaremos actividad lúdica y presencia asociativa en dos de los espacios más emblemáticos de Alicante: el Cabo de las Huertas y la playa del Carabassí.

Empezaremos en la Cala Palmera del Cabo de las Huertas, sin duda, un lugar emblemático e histórico en cuanto al nudismo en Alicante. Aunque ha sufrido mucho la presión urbanística, todavía ofrece bellos rincones naturales relativamente «vírgenes», que sin duda bien merecen una exploración y experimentar la maravillosa sensación de disfrutarlos en desnudez. Recorrer el cabo desnudos es un auténtico placer que ofrece constantes oportunidades de refrescarse en el mar. Partiendo de la cala Palmera, exploraremos el resto de calas, como la de los Judíos o la de Cantalars. El cabo está configurado por numerosas terrazas naturales de roca que se recortan bruscamente sobre un mar de aguas cristalinas.

Pero, también es necesario añadir que disfrutar de la belleza de este lugar tiene su peaje, porque la ruta transcurre entre rocas (un calzado cerrado de agua es muy necesario), no tiene zonas de sombra (una gorra también es necesaria) y la salida del agua puede, en algunos puntos, comportar cierta dificultad. Pero es compensado para posibilidad de hacer snorkel (llévate tus gafas de bucear), y la oportunidad de descubrir su más impresionante secreto: centenares de peces nadando entre las praderas de posidonia en diferentes momento de la ruta.

Posteriormente, nos trasladaremos a la playa del Carabassí, uno de los mejores arenales de la provincia de Alicante en un entorno natural de especial importancia ecológica. Playa amplia, de arena fina dorada y aguas generalmente limpias y transparentes. Su tradición nudista está muy consolidada en la actualidad, siendo ideal para disfrutarla sin ropa. Existe un aparcamiento amplio y el acceso en la playa se realiza por una pasarela de madera de aproximadamente 1 km de longitud, con una recompensa: una playa limpia, natural, de arena dorada y un entorno increíble libre de asfalto.

El programa es el siguiente:

11.00 h. Sendesnudo por el Cabo de las Huertas. Lugar de encuentro: cala Palmera.

13.00 h. Salida en coches particulares hacia la playa del Carabassí.

14.00 h. Playa del Carabassí. Comida de sobaquillo (cada cual come lo que lleve); como es costumbre, ANVA ofrecerá la bebida.

Ficha técnica

Actividad gratuita para socios.

Actividad abierta a simpatizantes.

Cada socio lleva su almuerzo y comer.

Material sugerido: sombrilla ANVA, calzado de agua cerrado, protección solar, gorra, mochila, gafas de snorkel.

Plazo de inscripción: hasta el lunes 9 de julio.